Home
Collectie
Contact
Contact
Nederlands
English
 
Welkom bij Fleurations BV
 

Fleurations B.V. is sinds 2003 actief als veredelaar in de chrysantenmarkt. Fleurations B.V. is een dochteronderneming van Evanthia B.V. Dit bedrijf in ’Monster veredelt al enkele jaren met succes eigen sierteeltgewassen waaronder bekende snijbloemen als Lisianthus, Matricaria, Antirrhinum, Celosia, Matthiola en Helianthus. Het moederbedrijf verkoopt bloemzaden van een breed assortiment snijbloemen, pot- en perkplanten, alsmede stekperkgoed.


Naar aanleiding van signalen uit de markt over de beperkte beschikbaarheid van vernieuwende cultivars in het chrysantenassortiment en de beperkte keuze aan rassen is Evanthia B.V. begonnen met veredelen en testen. In eerste instantie gebeurde dit kleinschalig op verschillende locaties, maar al snel is er binnen Evanthia een ruimte speciaal ingericht voor de veredeling van chrysanten.

Sinds 2003 zijn de chrysant-activiteiten onder de naam Fleurations samengebracht. Nieuwe troschrysanten voor de jaarrondteelt zijn het doel, waarbij noviteiten gemiddeld na één tot anderhalf jaar op de markt komen.

Proeven met nieuw materiaal worden selectief bij telers uitgezet, waarbij nadrukkelijk wordt aangemerkt dat Fleurations uitsluitend rassen wil ontwikkelen. Telers die een ras planten zijn vrij om te kiezen bij welk bedrijf ze de moerplanten en de beworteling willen onderbrengen. Uitgangspunt bij introductie is in het algemeen, dat een teler een ras exclusief krijgt voor een bepaalde periode.

Fleurations is positief over de resultaten die tot op heden zijn geboekt en er wordt hard gewerkt aan nieuwe en verbeterde rassen die een welkome aanvulling zullen zijn op het bestaande assortiment.